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Segnaposto

Cabernet Franc – Le Monde Vinery

9,00

 

GRAPE VARIETY: Cabernet Franc single varietal wine.
TYPE OF TERRAIN: Argillaceous, Calcareous, with zones enjoying particular microclimatic conditions.
CULTIVATION: Guyot, planting density 4.000 Plants/Ha.
HARVEST PERIOD: Middle of October.
VINIFICATION: Careful grape selection and thorough inspection during the pressing phase followed by slow fermentation at controlled temperatures with daily plunging for 14-20 days.
Bottle ageing for 3-4 months.
CELLARING POTENTIAL: 3-5 years from production.
COLOUR: Intense red ruby with garnet tints.
NOSE: Rich, persistent bouquet with intense hints of jam, good intensity, balanced.
FLAVOUR: Elegant, aromatic and highly persistent.
Light in the mouth, with good expansion and acidity enabling good balance.
PAIRINGS: Pairs well with red meat, chicken and game.
SERVING TEMPERATURE: 18° C.
PACKAGING: 0,75 l bottle, bottled in cartons containing 6 bottles.

 

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Segnaposto

Cabernet Sauvignon – Le Monde Vinery

8,00

 

GRAPE VARIETY: Cabernet Sauvignon single varietal wine.
TYPE OF TERRAIN: Argillaceous, Calcareous, with zones enjoying particular microclimatic conditions.
CULTIVATION: Guyot, planting density 5.000 Plants/Ha.
HARVEST PERIOD: Thirs week of October.
VINIFICATION: Medium duration maceration extending for 12-15 days with daily plunging at a controlled temperature. Maturation in steel.Followed by bottle ageing for 3/4 months.
CELLARING POTENTIAL: 4 – 5 years from production.
COLOUR: Intense red ruby with purple shades.
NOSE: Full and interesting balance between fruity and spicy notes.
FLAVOUR: Pleasurable, austere, maintains pleasing fruitiness sustained by a solid, smooth body.
PAIRINGS: Ideal for red meat roasts, braised beef, game.
SERVING TEMPERATURE: 18° C.
PACKAGING: 0,75 l bottle, bottled in cartons containing 6 bottles.

 

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Rio – Rosso Piceno D.O.C.

Il Rosso Piceno è certamente il vino rosso più diffuso nella Regione Marche in Italia.

Vitigni: 50% Montepulciano – 50% Sangiovese

Rosso Piceno D.O.C.

Le uve utilizzate per il Vigneto Contrada Vallone provengono dal vigneto più vecchio dell’azienda, esattamente dalla particella dei vigneti N°145, proprio dove è situata la cantina. Questo vino si ottiene da uve Montepulciano e Sangiovese, che lo rendono un vino strutturato e piacevole da bere. La raccolta viene fatta in cassette di max 20kg. La fermentazione avviene con una classica vinificazione Bordolese, della durata di 12-15 giorni tra fermentazione pre- e post-fermentativa sulle bucce, con uno schema di rimontaggi e controllo della temperatura dai 18° ai 26° C. Dopo la svinatura il vino viene fatto invecchiare in barrique francesi sia nuove che di primo passaggio per almeno 8-10 mesi. A seguito dell’imbottigliamento il vino viene fatto riposare altri 4-6 mesi in bottiglia.